Εύκολες συνταγές

Συνταγή ιταλικής μπριός με αγκινάρες

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις της Ιταλίας με αυτήν την εξαιρετική συνταγή ιταλικής μπριός με αγκινάρες. Γεμάτο με μεσογειακή καλοσύνη, αυτή η αλμυρή ζύμη συνδυάζει τον πλούτο της βουτυράτης ζύμης μπριός με τη δελεαστική γεύση της αγκινάρας. Κάθε μπουκιά είναι μια παραδεισένια αρμονία υφών και αρωμάτων που θα μεταφέρει τους γευστικούς σας καλούς στους γοητευτικούς δρόμους της Ιταλίας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ζύμη Brioche
Γέμισμα αγκινάρας

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτί καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες

¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πακέτο ενεργή ξηρή μαγιά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι ζεστό γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το γαστρονομικό αριστούργημα, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Κλάστης
  • Ταψί
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μαχαίρι ή κόφτης πίτσας
  • Βούρτσα για πλύσιμο αυγών
  • Πιατέλα σερβιρίσματος

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη μαγιά σε ζεστό γάλα και αφήστε τη να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίξτε μέσα το μείγμα της μαγιάς.
  4. Προσθέστε τα αυγά και ζυμώστε τη ζωή μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  5. Ενσωματώστε σταδιακά το μαλακωμένο βούτυρο στη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  6. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  7. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη γέμιση αγκινάρας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
  8. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
  9. Χτυπάμε τη φουσκωμένη ζύμη και τη χωρίζουμε σε μικρές μερίδες.
  10. Απλώστε κάθε μερίδα σε κύκλο σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  11. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από τη γέμιση αγκινάρας στο μισό από κάθε κύκλο ζύμης.
  12. Διπλώστε το άλλο μισό της ζύμης πάνω από τη γέμιση και κλείστε τις άκρες πιέζοντας με τα δάχτυλά σας ή χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  13. Το γεμισμένο μπριό σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή, καλύψτε το με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
  14. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (180°C).
  15. Αλείψτε το μπριός με χτυπημένο αυγό για ένα λαμπερό χρυσαφί φινίρισμα.
  16. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι το μπρίο να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  17. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το μπρίο να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής ιταλικής μπριός με αγκινάρες είναι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο φουσκώματος και ψησίματος της ζύμης.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για μια βίγκαν ανατροπή αυτής της συνταγής, μπορείτε να αντικαταστήσετε ορισμένες από τις εναλλακτικές επιλογές. Αντί για αυγά, χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο αυγού με λιναρόσπορο ή σπόρους chia. Αντικαταστήστε το βούτυρο με vegan μαργαρίνη ή λάδι καρύδας και επιλέξτε τυρί παρμεζάνα χωρίς γαλακτοκομικά ή θρεπτικά μαγιά για τυρώδη γεύση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι η μαγιά είναι ενεργή χρησιμοποιώντας ζεστό γάλα στη σωστή θερμοκρασία. Εάν η μαγιά δεν αφρίσει, μπορεί να είναι ανενεργή και να μην φουσκώσει σωστά.
  • Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, βοηθά στην ενεργοποίηση της μαγιάς και στην ανάπτυξη ελαφριάς και ευάερης υφής.
  • Όταν ανοίγετε τη ζύμη, πασπαλίζετε την επιφάνειά σας με αλεύρι για να μην κολλήσει. Όταν απλώνετε τη γέμιση αγκινάρας στη ζύμη, να είστε γενναιόδωροι, αλλά αφήστε λίγο χώρο γύρω από τις άκρες για να σφραγίσετε σωστά το μπριό.
  • Πιέστε σταθερά τις άκρες για να δείτε μια σφιχτή σφράγιση και να αποτρέψετε τυχόν διαρροές κατά το ψήσιμο.
  • Αλείφοντας το μπριό με χτυπημένο αυγό πριν το ψήσιμο του δίνει μια όμορφη γυαλιστερή χρυσαφένια κρούστα.
  • Προσέχετε προσεκτικά το μπριό κατά το ψήσιμο, καθώς οι θερμοκρασίες του φούρνου μπορούν να διαφέρουν. Προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος εάν χρειάζεται για να πετύχετε το επιθυμητό χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήστε το μπρίο να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε για να αποφύγετε το κάψιμο του στόματος και να βελτιώσετε τις γεύσεις.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Πρωτεΐνη
8g

Υδατάνθρακες
32g

Παχιά
10 g

Ίνα
4g

Νάτριο
400 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε την ιταλική μπριός με αγκινάρες ως ορεκτικό, brunch ή ακόμα και ως απολαυστικό σνακ. Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση, τακτοποιήστε το μπριό σε μια όμορφη πιατέλα, γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζετε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε ένα βαλσαμικό στο μπριό για μια πρόσθετη πινελιά κομψότητας.

Σαν παράπλευρες εναλλακτικές, σκεφτείτε να σερβίρετε μια τραγανή πράσινη σαλάτα με μια ελαφριά βινεγκρέτ λεμονιού για να συμπληρώσετε τις γεύσεις των αγκινάρων. Τα ψητά λαχανικά ή μια μπρουσκέτα ντομάτας που ταίριαζαν επίσης καλά με το μπριό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Φυλάξτε ό,τι περισσέψει ιταλικό μπριό με αγκινάρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, το τηλέφωνο σε προθερμασμένο φούρνο στους 350°F (180°C) για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί. Ωστόσο, είναι καλύτερο να απολαμβάνετε φρέσκο ​​​​εκτός φούρνου για την απόλυτη εμπειρία γεύσης και υφής.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτή η συνταγή προσφέρει πολλά για την υγεία χάρη στα θρεπτικά συστατικά της. Οι αγκινάρες είναι γεμάτες με φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και K, οι οποίες υποστηρίζουν την πέψη, την υγεία της καρδιάς και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η ζύμη μπριός παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια, ενώ η γάλα προσθέτει πρωτεΐνη και ασβέστιο. Το σκόρδο τα κρεμμύδια προσφέρουν πιθανές ενισχύσεις του ανοσοποιητικού και μπορεί να έχουν καρδιαγγειακά και πιθανά αποτελέσματα. Ωστόσο, το μέτρο είναι το κλειδί, καθώς το μπριός περιέχει βούτυρο και τυρί παρμεζάνα, τα οποία συμβάλλουν στο πλούτο του, αλλά πρέπει να απολαμβάνετε μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για ιταλική μπριός με αγκινάρες, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες αλμυρές δημιουργίες ζαχαροπλαστικής, όπως ρολά σπανάκι και φέτα, μανιτάρια και γαλέτα γραβιέρας ή λιαστές ντομάτες και τυριά. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν έναν παρόμοιο συνδυασμό νιφάδων ζαχαροπλαστικής και νόστιμων γεμίσεων, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε διαφορετικές γεύσεις και υφές.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η εξαίσια συνταγή αντλεί έμπνευση από διάσημους Ιταλούς σεφ όπως ο Massimo Bottura, ο Gennaro Contaldo και ο Giada De Laurentiis. Το πάθος τους για την αυθεντική ιταλική κουζίνα και οι καινοτόμοι ανατροπές σε παραδοσιακές συνταγές έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του υπέροχου ιταλικού μπριός με αγκινάρες. Αφήστε τη μαγειρική τους τεχνογνωσία να σας καθοδηγήσει στις γεύσεις και τις τεχνικές που κάνουν αυτό το πιάτο πραγματικά ξεχωριστό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button